Kontakt

FLORA d.o.o.

Koroška cesta 22, 4000 Kranj
Slovenija
 
  CVETLIČARNE:

- TPC SPAR Medvode

- TC Supernova Q Kranj

- Stražišče Kranj

Urejanje okolice, košnja trave, žaganje dreves


Urejanje okolice

V podjetju Flora d.o.o. nudimo poleg zasaditve tudi urejanje okolice poslovnih objektov, šol, vrtcev, javnih površin, blokov in hiš. Zavedamo se, da urejena okolica pomembno vpliva na zagotavljanje varnosti in privlačen izgled ter čistost vašega objekta.

 

Naši strokovnjaki popolnoma uredijo okolico objekta, vse od svetovanja, načrtovanja, zasaditve, ravnanja zemlje (planiranja), do košnje trave, obrezovanja grmovnic in dreves ter poskrbijo za celotno oskrbo zelenih površin.

 

Košnja trave

Pravilna nega in košnja travnate površine je ključnega pomena pri zagotavljanju lepega izgleda trate okoli objektov.

 

Redna oskrba zelenic veliko pripomore k ohranjanju zdravja in kvalitete vaših travnatih površin.  Če košnja ni opravljena pravilno, se bilke začnejo prepletati, kar onemogoča pravilno rast in razvoj, ali pa pride do požiga oz. lukenj v trati, vanjo pa se lahko zaseje plevel.

 

Košnja trate je za marsikoga zamudno opravilo, v vegetacijskem obdobju (od spomladi do jeseni) je namreč priporočljivo kositi travo vsaj  enkrat tedensko. Travnata površina namreč zahteva stalno nego, v nasprotnem primeru lahko postane požgana oz. se vanjo hitro zarastejo pleveli, ki kvarijo njen izgled.

 

Travnate površine je potrebno nekajkrat letno tudi zračiti, da imajo korenine dovolj zraka in prostora za normalen razvoj. Nepravilno raščene, šibke ali poškodovanje trate ob tem obnovimo z ustreznim dognojevanjem ali dosetvijo regeneracijskega  travnega semena.

 

Vsaj tako pomembna kot je nega trave je tudi prava izbira semen glede na podnebje, lego travnika, zemljo,... V našem podjetju izvajamo košnjo s profesionalnimi kosilnicami in motorno koso.

 

Obrezovanje drevja in grmičevja

Obrezovanje drevja in grmičevja je pomembno tako iz estetskega vidika, kot tudi iz varnostnega vidika, da drevo ali veje ne padejo na stavbo, avto, sprehajalca, ipd. Vsakdo se namreč rad zazre v urejeno okolico stavbe, kjer so poleg pokošene trate tudi obrezana živa meja, drevesa in grmovnice.

 

Namen obrezovanja dreves in grmovja je nadzorovati in usmerjati rast, da bi ohranili rastline zdrave oziroma, da bi povečali količino in kakovost plodov. Strokovno obrezovanje dreves in grmovja omogoča nadaljnjo vitalnost rastlin, s tem pa tudi lepšo rast ter manj dela tekom vegetacijske sezone, kakor tudi preprečevanje morebitnega lomljenja vej pozimi.

 

V podjetju Flora d.o.o. imamo strokovnjake na področju arboristike in uporabljamo profesionalno orodje za obrezovanje drevja ter grmičevja, kar zagotavlja, da bodo vaše rastline še naprej zdrave in imele lep izgled.

 Reference Parkovno vrtnarstvo - urejanje (KLIK)