Kontakt

FLORA d.o.o.

Koroška cesta 22, 4000 Kranj
Slovenija
 
  CVETLIČARNE:

- TPC SPAR Medvode

- TC Supernova Q Kranj

- Stražišče Kranj

Zgodovina podjetja

1993:

Podjetje na današnji lokaciji vrtnarije ob glavni cesti Kranj - Škofja Loka na 80 m² začne s proizvodnjo balkonskega cvetja in enoletnic.

1994 - 1996:

Podjetje razširi svojo dejavnost  z lastno cvetličarno Rosa v Stražišču. Podjetje se bolj pospešeno razvija na področju parkovnega vrtnarstva.

 

1995 - 2006:

Podjetje na javnem razpisu občine Bled pridobi pravico do urejanja in vzdrževanja javnih nasadov v centralnem parku.

 

1997 – 1999:

Podjetje razširi svojo dejavnost na distribucijo sobnih rastlin iz lastnega uvoza iz Nizozemske na področju celotne Slovenije.

 

2001:

V Mestni občini Kranj podjetje opravlja pogodbena dela s področja vzdrževanja javnih nasadov, v  tem času se oblikuje tudi poslovna enota Parki.

 

2002 - 2005:

Podjetje na javnem razpisu pridobi pogodbo za urejanje in vzdrževanje javnih nasadov v Mestni občini Kranj za 4 leta.

 

2003-2006:

Nova želja po razvoju podjetje pripeljejo pred nov izziv in tako leta 2003 na javnem razpisu prevzamejo urejanje in vzdrževanje drsališča v Kranju z gostinsko ponudbo ter izposojo drsalk.

 

2005:

Podjetje skupaj z družabniki ustanovi vrtnarsko interesno združenje Profesionalna vrtnarska družba (PVD), ki postane generalni uvoznik vseh novitet rastlin (Proven Winners) in sadik Kintzler za področje Slovenije.

 

2006:

Podjetje na lokaciji vrtnarije Bantale uredi prodajni prostor za stranke in prostore s pisarniško ter večnamensko funkcijo.

Podjetje na javnem razpisu Mestne občine Kranj pridobi koncesijo za urejanje in vzdrževanje javnih zelenih površin in otroških igrišč za nadaljnjih 5 let.

S tem namenom podjetje istega leta podpiše pogodbo s podjetjem Sarba iz Italije o ekskluzivnem zastopstvu za visokokakovostna in standardizirana otroška igrala za področje Slovenije.

 

2007:

Podjetje najame zaradi povečanega povpraševanja po visoko kvalitetnih sadikah dodatnih 800 m² novih proizvodnih površin na drugi lokaciji.

Istega leta pride tudi do prodaje igral za privatno rabo priznanih proizvajalcev Kettler in Joda, odpre se tudi spletna trgovina.

Podjetje v nakupovalnem centru Qlandia v Kranju odprle prvo trgovino Cvet in dar Flora, s katero nadaljuje dolgo tradicijo cvetličarstva in si z visoko kvaliteto blaga in storitev pridobi širok krog strank.

 

2008:

Opogumljeni z uspehom prve Cvetličarne Flora v nakupovalnem centru Qlandia, podjetje odpre novo cvetličarno še v trgovskem centru  Mercator Kranj – Primskovo.

 

2009:

Podjetje zamenja lokacijo Cvetličarne Flora v centru Mercator Kranj - Primskovo na ustreznejšo lokacijo, z večjo površino in modernejšo podobo in že v skladu z novo celostno podobo podjetja.

Podjetje spremeni svoj logotip ter v skladu z novo celostno podobo pristopi k prenovi Cvetličarne Flora v nakupovalnem središču Qlandia – Kranj.

 

2011:

Podjetje podaljša koncesijo za urejanje in vzdrževanje javnih zelenih površin ter otroških igrišč z Mestno občino Kranj za nadaljnjih 5 let.

 

2012:

Podjetje odpira tudi tretjo Cvetličarno Flora v nakupovalnem centru  Mercator  Novo Mesto, ki bo hkrati tudi naša največja enota.

Leta smo začeli sodelovanje s podjetjem Emporij d.o.o.pri spletni prodaji šopkov, rezanega cvetja in lončnic - Hvala za rože.

 

2014:

V Loškem Potoku smo za dom starejših občanov uredili prvi terapevtski park za potrebe oseb z demenco in alzheimerjevo boleznijo. Zaprtje cvetličarne v Novem mestu.

 

2015:

Nakup stroja za izdelavo atletskih stez in večfunkcionalnih športnih gumenih podlag (tartan) in začetek izdelave le teh (OŠ Riharda Jakopiča, Atletski stadion Trebnje, Atletski stadion Ptuj, Atletski stadion Radovljica).

Odprtje nove Cvetličarne Flora v sklopu nakupovalnega centra Spar v Medvodah.

 

2016:

Da našim strankam ponudimo še kakovostnejše storitve in produkte se s podjetja FLORA d.o.o. na podjetje FLORA SPORT d.o.o. (preberi več) prenesejo dejavnosti dobave, montaže in vzdrževanja otroških igral ter urbane opreme za javne površine, izdelava gumenih varovalnih in športnih podlag (Gumaflor, Conica). FLORA SPORT d.o.o. je prevzelo tudi vse reference podjetja FLORA d.o.o. s tega področja do leta 2016.

 

Danes ima podjetje 20 visoko motiviranih stalno zaposlenih, do 5 sezonsko zaposlenih in eno najsodobnejših skupin delovnih strojev za urejanje javnih površin.

Vrtnarija BantaleZunanja ureditevZasaditev gredVišinska delaObrezovanje drevesZunanja igralaTC Qlandia KranjMC Kranj-PrimskovoMC Novo Mesto-Bršljin